Skip to content

Om Jeanette

"Personligt lederskab er ikke blot en kompetence – det er en grundlæggende indstilling til livet"

Om Jeanette Hesthaven

Min egen personlige rejse går igennem en vigtig erkendelse af, at alt godt lederskab begynder hos dig selv. Det har jeg erfaret helt på egen krop. En altafgørende indsigt der i 2005 blev begyndelsen på et nyt arbejdsliv med mig selv i førersædet.

Siden da har jeg været glødende optaget af emnet personligt lederskab – ikke kun i den formelle betydning af at være leder – men i alle livets forhold. Jo mere jeg har studeret det, arbejdet med det, slået mig på det – jo tydeligere er det blevet for mig, at det er en fuldstændig afgørende kompetence at besidde, hvis man ikke blot ønsker at overleve, men at leve i det moderne arbejdsliv. Personligt lederskab er imidlertid ikke blot en kompetence – det er en grundlæggende indstilling til livet.

Det er det, jeg forsøger at give videre i LeadYourSelf, hvor jeg arbejder med at udvikle og styrke individer og teams evne til at lede sig selv, og derigennem skabe både bedre resultater og større arbejdsglæde. Jeg tror på, at vi alle besidder et unikt potentiale, og at livet egentlig handler om at finde og udnytte det efter bedste evne.

Gennem de sidste 18 år har jeg arbejdet med at udvikle et stort antal ledere, specialister og teams i en række små og store virksomheder i Danmark. Jeg har erfaring fra roller som intern/ekstern konsulent og leder af HR/HRD.

Udover min erhvervserfaring har jeg en uddannelsesmæssig baggrund som cand.merc. i Human Resource Management. Denne har jeg suppleret med en 4-årig psykoterapeut, der involverer grundig teoretisk indføring, intensiv personlig udvikling og masser af praktisk træning i samtaler med klienter. Hertil kommer en 2-årig uddannelse som mindfulness instruktør (MBSR), en Leadership Coach uddannelse samt en række kortere efteruddannelsesforløb indenfor gruppefacilitering, forandringsledelse og kommunikation.

Jeg har solid erfaring med 1:1 coaching af ledere og specialister, design og facilitering af workshops, kurser og udviklingsforløb for grupper og teams. Mit speciale ligger indenfor personligt lederskab, stresshåndtering, samarbejde og kommunikation.

Jeanette har gennem en periode kørt et ledelsesudviklingsforløb med alle ledere på Zealand Pharma, suppleret med 1:1 sparrings- og coachingsessioner med en del af lederne. Resultatet er tydeligt i form af, at samarbejdet mellem lederne på tværs af organisationen er blevet betydelig stærkere, tættere og med en større respekt for hinanden. For en forretning som vores er det kritisk, at alle kan arbejde sammen om et fælles mål med forståelse for hinandens kompetencer og fokus – og her har Jeanette bidraget betragteligt. Samtidig har Jeanettes evne til at skabe et fortroligt og konstruktivt rum til selv-udvikling og refleksion været værdsat hos mange af vores ledere, der alle er ambitiøse og hele tiden søger at blive bedre.

Du kan læse mere om min formelle baggrund i mit CV på Linkedin – bare klik i boksen til højre.

Min medarbejder var i en situation, hvor vedkommende var ganske utilfreds med en række justeringer i vedkommendes jobsituation. For mig som chef havde jeg en klar oplevelse af, at min medarbejder var kørt lidt træt i den nye rolle og derfor ikke fik udløst sit fulde potentiale.

Efter coachingforløbet har min medarbejder fået en stærkere selvindsigt, og derudover har vi i fællesskab, med udgangspunkt i de elementer der har været diskuteret i coachingforløbet, kunne foretage en række konkrete justeringer i vedkommendes aktuelle jobsituation. Dette uden at udfordre de elementer jeg som chef har ønsket skulle være resultatet af den pågældende rolle.

Jeg har fået en medarbejder som igen har fået gå-på-mod, og for mig som chef har coaching forløbet været en effektiv katalysator til hurtigt at komme ind til og diskutere kernen i udfordringerne med henblik på en konkret løsning af disse.

Jeanette har været en dygtig og professionel coach, som i dette coaching forløb har demonstreret en konkret evne til at få min medarbejder til at løse de udfordringer vedkommende har stået overfor. Jeg har derfor allerede anbefalet Jeanette til andre.